top of page
Zoeken
  • jordydehaene9

“VRIENDEN, TOFFE LEERKRACHTEN EN VEEL PLEZIER!”



Wie? Pol Blomme

Klas? 1Ac


Leeftijd? 12 jaar

Lagere school? Sint-Jozef Roeselare

Familie op school? Oudere broer, Gust Blomme


Lievelingsvak? Aardrijkskunde

Favoriete leerkracht: Mevrouw Verstraete





Sinds 1 september 2021 is Pol Blomme één van de 101 12-jarigen die aan een nieuw avontuur begon in de Broederschool. Eind januari zochten we hem op om te polsen naar zijn eerste indrukken op onze school.

De keuze voor onze school was ook vrij snel gemaakt voor Pol mede door zijn oudere broer die hier al zat en zijn ouders vonden het ook een goede school. Hij laat ons ook weten dat hij tot nu toe nog steeds blij is met zijn keuze.

Wanneer we hem vragen naar zijn eerste indruk, moet hij toegeven dat hij zich de klaslokalen wat moderner had voorgesteld. Gelukkig kwam hij wel meteen in een leuke klasgroep terecht, al durven sommige leerlingen zich al eens wat stoer gedragen. Ook de sfeer op school vindt hij top, iedereen kent hem en zegt altijd goeiedag.

In het eerste jaar hebben alle leerlingen een pen device gekregen, het is niet altijd even gemakkelijk om daarmee te werken, maar samen met heel wat andere eerstejaars volgt hij dactylo. Dat is nuttig om vlot met de pen devices te kunnen werken. Hij zou het ook leuk vinden als ze iets meer gebruikt zouden worden.

Drie maanden na zijn eerste kennismaking met onze school moest ook hij net als alle andere leerlingen eind december geloven aan de examens. Hij geeft toe dat hij het wel spannend vond om de eerste keer examens af te leggen op een middelbare school en dat hij het misschien wat onderschat had. Hij weet nu wel hoe het allemaal in zijn werk gaat en dat hij zich bij de volgende examens voor de volle 100% zal inzetten.

Ten slotte vroegen we hem of hij zijn avontuur in drie woorden zou kunnen beschrijven, hier moest hij even over nadenken, maar uiteindelijk beschreef hij zijn avontuur met deze ‘drie’ woorden: “VRIENDEN, TOFFE LEERKRACHTEN EN VEEL PLEZIER!”

14 januari 2022 - Lauren Callebert & Zita Putman

145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page