top of page
Zoeken
  • jordydehaene9

Nieuw gezicht achter de balie


Toen de school startte in het frisse september,

zul je zeker nieuwe gezichten hebben zien passeren. 19 september zagen we voor het eerst een nieuwe opvoeder. Nieuwsgierige leerlingen zijn zeker eens gaan kijken wie nu ons nieuw gezicht was. Glimlachend stond hij achter de balie, klaar om leerlingen te ontvangen. In dit artikel kom je meer te weten wie Seppe Steyaert nu eigenlijk is.


Wie is Seppe? Seppe is 22 jaar en is nog maar net afgestudeerd, juni 2022. Hij gaat graag met zijn vrienden op stap en gaat al 11 jaar supporteren voor KV Kortrijk. Ook verzamelt hij vinylplaten, voor de iets jongere generatie, dat zijn platen die je een platenspeler moet leggen. Misschien zul je hem wandelend tegenkomen, want hij gaat graag gaan wandelen met zijn vriendin, Maegan. Ze hebben ook nog een kat, Otis.


Karaktereigenschappen? Grappig, aardig en lief dat is Seppe zeker, maar hoe ziet hij zijn eigenschappen? Hij vermeld dat hij soms eens koppig kan zijn, dat vindt hij een zwakke eigenschap. Zijn positieve eigenschap is behulpzaamheid, hij is zal je zeker helpen wanneer nodig.


Hoe kwam hij in de broederschool terecht? Het was per toeval dat Seppe op internet met onze school in aanraking kwam. Hij had nog geen kennissen en alles was nieuw, zelfs de stad. Zonder ervaring kwam Seppe toe op onze school, dankzij de collega’s van het secretariaat is het een plezier om te werken als opvoeder.


Zijn taken op onze school? Opvoeder zijn is niet alleen maar op de speelplaats staan, er komt nog heel wat administratie bij. Bijvoorbeeld als iedereen aanwezig is,… Het leukste aan zijn job vindt hij praten met de leerlingen. Hoe ze zich voelen bij gebeurtenissen, of steun bieden. Hij komt iedere dag met goede moed naar onze school.






Vorige jobs?

Hij heeft van het derde tot het zevende middelbaar als bakker gestudeerd. Ter Groene Poorte, in Brugge. Het was toch niet zijn droom job dus trok hij naar Gent. Daar heeft hij Orthopedagogie voor opvoeder en begeleider gestudeerd. Hij heeft eerst 3 maanden gewerkt in pittoreske Oostduinkerke aan de kust.

Seppe als bakker Hij werkte daar in een leefgroep, bij mensen met een verstandelijke beperking. Dat was een heel intense job, maar een De afstand was redelijk ver, omdat hij in Kortrijk woont. Veel nacht en weekend werk en dat liet hem beseffen dat hij meer was weggelegd voor een andere job, zoals een leerlingbegeleider. Hij werkte daar in een leefgroep, bij mensen met een verstandelijke beperking. Dat was een heel intense job, maar een De afstand was redelijk ver, omdat hij in Kortrijk woont. Veel nacht en weekend werk en dat liet hem beseffen dat hij meer was weggelegd voor een andere job, zoals een leerlingbegeleider


Onze school? Wat vind Seppe nu eigenlijk van onze school? Hij vindt onze school zeker een acht op tien waard! Wat hem vooral opviel is dat onze school een bepaald soort DNA heeft, een DNA van nabijheid bieden aan leerlingen. Er hangt ook een familiare sfeer, vermeld hij. Zowel bij de leerkrachten, de opvoeders en de directie. Hij vindt het een zeer grote sterkte, de sterkte van de Broederschool. Dankzij een heel sterk team en het omgaan met leerlingen, maakt het een plezierige dag.


1 februari 2022 -ROMY JOCIC & LILI WERBROUCK


121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page