top of page
Zoeken
  • jordydehaene9

"Niet denken aan de rest en gewoon plezier hebben met het hele jaar!"

Op 29 april wordt ook in de Broederschool deelgenomen aan de 50 dagen, wat voor alle zesdes een hoogtepunt in hun schoolcarrière is. Daarom kon er natuurlijk geen artikel over dit onderwerp ontbreken, dus interviewden we drie van de verantwoordelijken, namelijk Rhune Himpe (6EW), Kobe Vergote (6EW) en Febe Roelens (6EMTa).



Tijdens de 50 dagen vieren de zesdes de laatste 50 dagen van hun middelbareschoolcarièrre. Dit gaat samen met heel wat activiteiten, zoals een fuif de avond voordien en op de dag zelf is er ontbijt, doen ze karaoke, een award uitreiking en over de middag gaan ze eten met hun klas. Er wordt ook nog hard gerepeteerd voor de show die in de namiddag plaatsvindt voor de hele school en oud-leerlingen.


Normaal gezien zijn het de 100 dagen, maar door corona werd het noodgedwongen 50 dagen: “dat vinden we helemaal niet erg want de temperatuur is buiten dan al wat aangenamer”, zegt Febe Al vinden ze 100 dagen wel leuker klinken dan 50 dagen.


Er wordt al sinds oktober voorbereid om dan normaal gezien de 100 dagen in januari te vieren, vooral de show in elkaar steken neemt veel tijd in beslag. Alle zesdejaars moeten hun steentje bijdragen, maar de verantwoordelijken hebben toch nog net iets meer te regelen. Zo wordt er van hen verwacht dat ze de wensen van hun eigen klas bespreken met de leerkrachten, maar ook het regelen van de truien, activiteiten in de ochtend en het eten met je klas komen op hun schouders terecht.


Tot slot vroegen we wat ze misschien eerder zouden willen afschaffen en waar ze nu al zes jaar het meest naar uitkijken.

Hier moesten ze even over nadenken, maar samen kwamen ze er op uit dat toetsen de week ervoor voor hen wel wat overbodig zijn en de fuif zou gerust wat langer mogen duren.

Maar het groepsgevoel, de show, gewoon de hele dag en de avond ervoor is toch wel hetgeen waar ze al 6 jaar naar uitkijken, al lachend voegt Kobe er ook nog aan toe dat drinken niet geheel onbelangrijk is. Ze zijn het er wel allemaal over eens dat het even niet denken aan de rest en gewoon plezier hebben met het hele jaar toch het allertofste is.

31 januari 2022 - Romy Jocic & Zita Putman

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page