top of page
Zoeken
  • jordydehaene9

GRACE

Bijgewerkt op: 10 jun. 2022



Wij kregen de kans om Grace (een uitwisselingsstudent uit het 5de jaar) te interviewen. Misschien hebben jullie haar al eens gezien op de speelplaats, maar wie is Grace nu echt?


Grace is hier al ongeveer 5 maanden, en ze blijft op onze school tot begin juli. Ze mist haar familie en vrienden heel hard, maar blijft elke week contact houden. Ondanks dat ze hen mist is ze heel blij om in België te zijn. Gelukkig heeft ze haar plaats op Broederschool al gevonden door haar medeleerlingen en leerkrachten.



Grace zit in de klas 5EMTb en haar klastitularis is mevrouw Maes. Ze vindt de leerkrachten en leerlingen heel vriendelijk, daarom is ze hier graag. Begin dit schooljaar hebben haar klasgenoten aan Grace het woord ‘spekn’ geleerd en haar gastouders gebruiken veel de uitspraak ‘kweeniewi’. Grace haar favoriete vakken zijn Engels en economie. Economie is moeilijk door de taal maar ze vindt het nog steeds interessant . Later wil ze ook graag iets doen in de business/economie.




Een compleet nieuwe taal leren is natuurlijk niet evident. Daarom kreeg Grace de eerste 3 maanden taallessen in de ARhus . Het dialect blijft wel nog een uitdaging. Gelukkig is communiceren met haar gastgezin een hele grote hulp voor haar.



Grace kwam naar België samen met een 25-tal medestudenten uit Thailand. Ze koos voor ons land omdat ze heel graag naar Europa wilde komen en omdat België dan het meest centraal ligt. Voor de rest vond ze de verschillende talen dat we spreken ook interessant. De chocolade was natuurlijk ook een pluspunt. Grace moest zich wel aan onze cultuur aanpassen. Ze vertelde dat de cultuur heel anders is, zo viert ze in haar thuisland geen kerstmis. Ze weten wel wat het is maar vieren het niet echt.



Ze moest zich zelf niet enkel aan onze cultuur aanpassen maar ook nog aan aantal andere dingen .

Hier hebben alle scholen in dezelfde periode vakantie. Bij haar maakt elke school hun eigen regels rond vakantie. Ze moest ook wennen aan het weer. Het is hier veel kouder en het regent veel meer dan in Thailand, 1 van de minpuntjes volgens haar. In de weekends gaat ze meestal met haar medestudenten naar grote steden. Bijvoorbeeld Brussel, Antwerpen, Gent… Ze zou België zeker aanraden als vakantieland, best wel tijdens de zomer wanneer het warmer weer is. In België woont Grace bij haar 2 gastpapa’s. Ze kijkt met hen naar ‘Familie’ en ‘The MaskedSinger’. Ze eten elke donderdagavond frietjes en ondertussen is het haar lievelingseten geworden uit België. Ze vindt haar gastouders heel lief en is graag bij hen.



We hopen dat dit een leerrijke ervaring was voor haar, voor ons was het alvast leuk om haar te interviewen en beter te leren kennen.





Orfée Decancq, Danielle Lauwers, Madalina Sava, Lieze Cardoen





87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page